lørdag den 5. maj 2012

En lille historie

Denne spøjse lille historie dukkede frem af gemmerne for nylig. Jeg husker ikke hvor jeg har fundet den, men den må have givet mening for mig dengang og det gør den stadig. En god lille reminder:

En professor stod foran sit filosofihold med nogle ting foran sig.
Da timen begyndte, tog han uden, uden at sige et ord, et meget stort og tomt syltetøjsglas frem og begyndte at fylde det med golfbolde. Da han havde gjort det, spurgte han sin klasse om glasset var fyldt, hvilket klassen var enige om at det var.
Så tog proffesoren en kasse med småsten frem og begyndte at hælde dem ned i glasset. Han rystede glasset let, så stenene fordelte sig mellem golfboldene. Derefter spurgte han igen klassen om glasset var fyldt og det mente hans klasse nok det var.
Herefter tog professoren en kasse med sand frem og begyndte at hælde det op i glasset. Sandet fyldte naturligvis de resterende hulrum i glasset. Igen spurgte han om det var fyldt. Klassen svarede enstemmigt "Ja!".
Derefter lavede professoren to kopper kaffe og hældte dem begge i glasset, hvilket effektivt fyldte de små hulrum der var imellem sandkornene. Klassen grinede. "Nuvel", sagde professoren, da latteren var stilnet af, "hvis I nu forestiller jer at dette glas repræsenterer jeres liv. Golfboldene er de vigtige ting - jeres familier, kærester, børn, helbred, venner og yndlingspassioner - de ting som, hvis alle andre ting gik tabt og der kun var disse tilbage, stadig ville gøre jeres liv fuldendt.
Småstenene er de andre ting der betyder noget - såsom job, hus, bil osv.
Sandet er alle de andre småting."
Professoren fortsatte: "Hvis I putter sandet ned i glasset først, er der ikke plads til hverken småstenene eller golfboldene. Det samme gælder i livet. Hvis I bruger alt jeres energi på de små ubetydelige ting får I aldrig plads til de ting der er vigtige for jer. Vær opmærksom på de ting der er kritiske for jeres lykke. Leg med jeres børn. Pas på jeres helbred. Inviter jeres partner på middag. Tag endnu en runde på golfbanen. Der vil altid være tid til at gøre huset rent og ordne afløbene. Tag jer af golfboldene først - de ting der virkelig betyder noget. Få styr på prioriteterne - resten er bare sand".
En af de studerende rakte sin hånd i vejret og spurgte hvad kaffen repræsenterede. Professoren smilede: "Jeg er glad for at du spørger. Det er blot for at vise, at lige meget hvor fyldt dit liv synes at være, så er der altid tid til et par kopper kaffe sammen med en ven".


Snip snap snude!...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar