torsdag den 24. marts 2011

Home sweet homeMan kan tage pigen ud af Trøjborg. Men man kan ikke tage Trøjborg ud af pigen...


...

13 kommentarer:

 1. Jeg googlede 'Med månen og min skygge er vi tre' i et forsøg på at finde ud af, om det var fra et digt eller ej, og jeg stødte på dine Visualiteter. Nu ser jeg, at vi begge har det fra samme sted, og at vi desuden begge har ejerskabsfølelse over dén bænk. Jeg er villig til at dele, hvis du er.

  Fin blog med fine betragtninger.

  - N

  SvarSlet
 2. Tak skal du have, N!

  Jeg deler gerne 'min' bænk ;-) Stedet er alt for godt til at holde for sig selv...
  Lykkes det dig at finde digtet? For det er det det er. Måske er du allerede stødt på det andetsteds på bloggen...
  Jeg elsker det nemlig ligeså meget som jeg elsker bænken ;-)

  M

  SvarSlet
 3. Nej, jeg fandt kun indlægget med omtalte linje som titel. Er det en del af et længere digt? I så fald må du meget gerne smide et link. :-)

  - N

  SvarSlet
 4. En nærmere undersøgelse afslørede den ved sin engelske ordlyd. Så ved jeg det - tak!

  SvarSlet
 5. Den bænk har også været min engang....

  Har altid vidst at den ikke kun kunne være min alene!

  Louise

  SvarSlet
 6. Og nu fandt jeg den også og har også fundet og nydt digtlinjen.
  Kh jakob f

  SvarSlet
 7. hov hov..... Den bænk har jeg så sandelig også frekventeret. Dejligt at læse, at jeg ikke er den eneste der har studset over den gravsten.

  SvarSlet
 8. Jeg har endnu ikke opdaget bænken, men jeg har tit glædet mig over gravstenen. Og lige som I andre har jeg undret mig over, hvor mon den linje stammer fra. Jeg kan ikke huske, hvornår stenen stammer fra og jeg går ikke ud fra at der er en sammenhæng, men jeg har fundet ud af at der i slut 90'erne og i nullerne var et tysk band, der hed V-Lenz, som spillede en sang med titlen "Moondlicht" og omkvædet i den sang er: "Ich bin nicht mehr allein, es ist vorbei, denn es ist nachts und mit dem Mond und meinem Schatten sind wir drei!" Og Albert Einstein har skrevet et digt, der hedder: "Ich trink allein mit Schatten und Mond". Deri skriver han: "Ich, der Mond und mein Schatten. Wir sind drei Mann". Mon ikke det er nærliggende at "vores" linje stammer fra et ældre stykke tysk poesi?
  Med venlig hilsen Cirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg googlede mig i tidernes morgen frem til dette digt, som jeg har citeret andetsteds på bloggen:

   http://visualiteter.blogspot.com/2011/04/three-with-moon-d-his-shadow.html

   Om det er derfra det stammer ved jeg ikke, men det ville give meget god mening. Sjovt at I er så mange der både glædes over bænken og gravskriften.

   Slet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. Nej hvor sjovt at finde denne side! Det er nemlig min mor der ligger begravet på Trøjborg under stenen med ordene "Med månen og min skygge er vi tre".
  Kort før min mor døde fortalte hun at hun et eller andet sted havde læst "med månen og min skygge er vi tre" - og at hun var betaget af visdommen i det. Jeg synes linjen var ret smuk - og at det passede godt til en gravsten og til min mor. Der er noget på en gang ensomt og alligevel kraftfuldt ved digtet så vi besluttede at bruge det som inskription. Jeg troede først at det var et haiku digt men har siden fundet ud af at det er en enkelt linje af et æld-gammelt digt. Er glad for at folk bruger stedet og tænker over ordene - jeg kommer der desværre aldrig selv da jeg er flyttet.

  SvarSlet
 11. Et af de først udsolgte kurser på Folkeuniversitetets 2018-Litteraturfestival er: "Med månen og min skygge er vi tre" - en rundgang på Nordre Kirkegård, hvor der fortælles om denne og andre litterære inskriptioner på gravstenene.
  Dette havde Inge-Lis (?) næppe forestillet sig...

  SvarSlet